Prohledat tento blog

2014-08-03

Za Autentickými víny do Němčiček aneb jak to bude příští víkend

Již po třetí se letos uskuteční další ročník milovníky přírodních vín vyhledávané akce OTEVŘENÉ SKLEPY vinařů-Autentistů a to ve dnech 8. až 10. srpna. Pořadatelem víkendové události je vinařský spolek Autentisté (členové Kočařík Čejkovice, Koráb Boleradice, Stávek Němčičky (č. p. 206!), Ševčík Bořetice a Vykoukal Hostěrádky-Rešov), kteří i letos pozvali své kolegy ze slovenského spolku AUTENTISTA Slovakia a také z tuzemska několik podobně smýšlejících vinařů, jež se budou prezentovat ve Velkých Bílovicích.
Podrobnosti o tom, co se pokusíme připravit u nás v Němčičkách, si přečtete na této stránce a také postupně v sekci aktualit. Ale nemělo by to vybočovat z již osvědčeného scénáře  - viniční piknik, prohlídka sklepa, den otevřených lahví, pochůzka po vinicích, nákup vín :-)


I letos bude náš program trojdenní - tedy pokud budeme mít štěstí a našemu očekávanému přírůstku se bude chtít posečkat a nebo se vyloupnout dříve - termín máme totiž právě přibližně na onen víkend...

PÁTEK 8. srpna: od rána bude probíhat viniční workshop se zaměřením na přípravné práce pro budoucní vinici a na terénní úpravy ve vinici již stávající. Rezervace nutné, ještě je volných několik míst (doporučeno jen pro alespoň průměrně fyzicky zdatné jedince!). Večer od 18. hodiny pak proběhne Viniční piknik (vinice v Bočkách), jež bude zahrnovat polní ochutnávku několika vybraných vín a gastronomický (a možná i kulturní) program - v případě zájmu o účast (zejména kvůli gastronomické části) doporučujeme též rezervaci, nejlépe e-mailem na adresu: richard@stawek.cz
SOBOTA 9. srpna: tradiční DEN OTEVŘENÝCH LAHVÍ bude probíhat od 10:00 do 18:00. Kromě vín, jež máme ve stálé nabídce k zakoupení, otevřeme k ochutnání i vína starších ročníků, jež jsou dostupná již jen v archivu. V několika případech to bude exkurz i více než 10 let zpět. Nabídneme také vybraná vína a jiné naše dobroty k odnosu (sušené meruňky, viniční oregáno, kompot ze zelených vlašských ořechů aj.) či k snědku na místě (kozí sýr, kozí klobásek, kůzlečí pečeně aj.)
NEDĚLE 10. srpna: Od 8 hod. proběhne kratší verze oblíbené Potulky po vinicích, sraz na parkovišti u koupaliště. Půjde se terénem s určitým převýšením, doporučuji dobré boty, outdoorový oděv a elán. Od 10:30 bude pak u nás doma na hlavní ulici č. p. 206 možnost pro zakoupení těch vín či jiného co jste nestihli v sobotu.

Zdůrazňuji, že změna programu, od pátku až do neděle, je vyhrazena, protože se blíží termín příchodu na svět dalšího našeho očekávaného člena rodiny a události mohou dostat každým dnem rychlý spád. Platí to i pro ten případ, že program zůstane nezměněn – pak tedy, doufám, budeme moci spolehnout na schovívavost ve věci případných některých nedokonalosti (chaos v organizaci, váznutí uspokojování přání zákazníků, prodlevy, vyprodání některých vín dřív než bylo předpokládáno a naše neochota otevřít další láhev.

Žádné komentáře:

Okomentovat