![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidelxzsIXxGpOIeagBFI8PRo6jYuKWs-srDuzDEVeMe1ZMeaQjUfZFlcEc7af13QJujzn1-fcl5x18U0TzyWmUMqNwQ2qxyqFTa6gvJACbrFIjR3HW-YY7q2IB7X6Mr9zG_AaWv_IZ9Gk/s1600/P8110021.JPG) |
Detail z přípravy hrubých trdelníků |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjustNjoH3x_y-zIaNKLxUfOirMpXAqsWtaKhi_qHCZRgPF_WSR4YB0lsfji3sLZgtZpNDSWOD__9OlBxbZu0xvCuSKZwSKiL-1G8kYBlo_gbAJzc2nazC67Vhhg1cvNvQ5klPL34njaW4/s1600/NB02.JPG) |
Neuburského hrozen. Chuťově nejlepší ze všech. Hned po večerce... |
Přispívám zde dalším textem o víkendovém programu. Kromě již místy avizované kůzlečí pečeně, sýru či klobásků přispějeme k dobrému enogastronomickému mači také live show pečení tradičních trdelníků na otevřeném ohni. Akce se uskuteční mezi 15. a 16. hod. Doufám, že se nenahrnete všichni na trdelníky. Předesílám, že takřka všechna vína máme zcela suchá jako pouštní vítr se zbytkovým cukrem do 1 gramu na litr. Vyjímku tvoří snad jen posledních pár (a stejně zatím experimentálních) lahví Medového Muškátku (4,1 g/l) a pak také mikropartie archivního Neuburského výběrku 2006, který byl připraven v limitované edici 70 lahví a vlastně nikdy nebyl v prodeji a oficiální nabídce. Ten má zbytkový cukr v takové míře, že se pohybuje na pomezí kategorií polosuché a polosladké. Potvora kvasil s přestávkami skoro 2 roky a stejně nedokvasil. Byla jej jedna padesátka demižon. Ale ten jediný se hrdě postaví slovutnému trdelníku. Mám jej pár lahví připravených také.
Žádné komentáře:
Okomentovat