Prohledat tento blog

2014-08-04

F. A. Q. k sobotní degustační seanci

Protože se mi množí telefonické, e-mailové i osobní dotazy skrze nadcházející tři dny: 8., 9. a 10. srpna, rozhodl jsem se, že je lehce stylisticky poupravím, protřídím, seřadím a publikuji tak, abych mohl snad již jen odkazovat sem na blog :-)


Dotaz: Bude ochutnávka vín zdarma nebo snad budeme muset platit?
Odpověď: Za nějaký ten obolos budeme samozřejmě rádi. Tedy nechtěl jsem tím naznačit, že vstupné bude dobrovolné. Ochutnávat bude možno po skleničce jednak vína, jež jsou ve stálé nabídce, ale také některé rarity, jež zbyly po lahvích. Každý vzorek bude mít svoji samostatnou cenu za degustační porci (od 15 Kč výše), stejně jako loni připravíme i degustační balíčky (basic, economic, standart, business class, first class, de luxe, all inclusiv, heaven apod.), jež budou zahrnovat vždy specifikovanou skupinku vín a případně i nějaké sousto pochutin.

Dotaz: Máme si přinést vlastní skleničky?
Odpověď: Je to na každém jak se rozhodne. Sklenice nějaké máme, snad pár desítek, no musí to kolovat a vracet se. Upozorňuji, že sklo zálohujeme. Riedel v křišťálu bude za 300 Kč, OIV za 50 Kč. A kdo je zvyklý na nějakou tu svoji oblíbenou sklenici, nechť si ji vezme s sebou.

Dotaz: Je nutno se k vám na sobotní ochutnávku objedávat dopředu? Odpověď: Pokud se jedná o jednotlivce či páry, tak to snad ani nebude nutné. Týká-li se to skupinek o více osobách, vcelku takovou konzultaci mailem či telefonicky doporučuji.

Dotaz: Bude možné v případě, zachutná-li nám nějaké vaše víno, si přímo na místě nakoupit? 
Odpověď: Samozřejmě, ale v omezeném množství. Nejsme na větší odběry při takových akcích zařízeni. Větší nákupy lze realizovat v neděli před polednem či odpoledne a nebo v případě zájmu je možno objednaná vína rozvést v rámci našich dvou největších měst dle domluvy a nebo nechat poslat přepravní službou. Toto vše se samozřejmě týká jen vín, jež máme ještě běžně v prodeji - většina ochutnávaných vín bude bohužel již jen z našeho privátního archivu. Ale o to víc se na sobotní ochutnávku mnozí těší!


Dotaz: Bude možné k vám přijít někdy po osmé hodině večerní? Dřív to nestihneme. 
Odpověď: Omlouvám se, ale nalévat budeme jen do 18. hodiny, v 18:30 bychom rádi uklidili. To víte, zvířena volá, a i jiné povinnosti.

Dotaz: Asi budeme po celém dni notně znavení, takže bychom rádi na místě přespali. Zajišťujete i ubytování?
Odpověď: Nezajišťujeme, ale můžeme doporučit alternativy: 2 pensiony ve sportovním areálu (sociální zařízení na pokoji)  - www.sportnemcicky.cz; pension Leona (http://www.ubytovanileona.cz/); pension Karel (http://www.penzionukarla.cz) a nebo pro náročnější nedaleké Ovčí terasy (www.beee.cz) a nebo Hotel Kraví hora Bořetice (www.kravihora.cz)

Dotaz: Přijedeme k vám v sobotu a rádi bychom se podívali i do vinic. Provedete nás?
Odpověď: To bohužel nebude možné. Sobotní program je daný u nás na č. p. 206. Prohlídka vinic bude v neděli od 8 hod. - podrobnosti na webu.

1 komentář: