Prohledat tento blog

2014-12-04

Bylo to živě a Živě

Je to pár týdnů, co mi volal kamarád Tomáš Kočko. A že má takový nápad, prosbu - bude křtít nové CD, vlastně nepůjde o zcela nové věci, ale spíše o výběr toho nejlepšího z jejich repertoáru za poslední léta. A že křest bude zároveň koncertem a vše to bude živě přenášeno z největšího nahrávacího studia v zemi (ČRo Ostrava) a vysíláno jednak do éteru na vlnách Českého rozhlasu a jednak na rozhlasácký kanál Youtube. A že v názvu bude vícesmysl - živě, Živě a ŽNĚ (práce šikovného grafika).
No a uvítal by, kdyby kmotřenkou křtící jejich hudební dílo byla naše dcera Živa - je jediná nositelka tohoto jména, kterou zná.
Tož proč ne, říkám, ale musím se zeptat zejména Živy.
Živa dělala trochu cavyky, tak jsem ji domluvil morální podporu ve formě Teodorova doprovodu.
Den D nastal (3. 12. 2014), my vyrazili do Ostravy, přišla i hodina H. Děti po zhruba 40 minutách koncertu vkráčely, vedeny Tomem, na pódium v krojích - Živa nesouce křtěný hudební nosič, Teodor zase lahvinku Divého Ryšáku, kterým se křtilo. My tři zbývající jsme napjatě sledovali celé dění až ze samého zadu. No, snad se povedlo.
Link na ŽIVÝ záznam je zde, něco o akci najdete i tu. CD nosič s hudbou ŽIVĚ si můžete objednat mailem na adrese kapela@kocko.cz

Milí posluchači,
když se na obal naší desky podíváte jen tak letmo, písmena "i" a "v" ve slově ŽIVĚ se vám spojí  v "N" a máme tu ŽNĚ. A tahle deska pro nás žněmi je. Je na ní úroda písniček, které jsme v průběhu let zaseli na našich řadových deskách, pak dozrály na koncertech a teď jsme je na tomhle živáku sklidili :-) A celou tu úrodu věnujeme ŽIVĚ. Staroslovanské bohyni plodnosti, mateřství, ochránkyni rodiny a dárkyni životodárné síly. Byla to ona, která, dle prastarých mýtů, naučila lidi obdělávat půdu, orat, sít, žnout a zachovat úrodu pro další časy…

(z přebalu CD) 

Živa na pódium přinesla křtěné CD, Teodor láhev Divého Ryšáku...


Ano, je to Divý Ryšák z Němčiček, potvrzuje hlavní protagonista Tomáš :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat