Prohledat tento blog

2013-11-20

BEL´MONDO a sklepy

Věděli jste o existenci časopisu BEL´MONDO? Já tedy ne, až do letošního vinobraní. Volal pan redaktor Adamovič, že mu kdosi dal na mě kontakt a že píšou článek o vinařské architektuře a že by potřeboval něco prokonzultovat, doporučit, nafotit. A že by se rádi s fotografem stavili na druhý den. Ok, odvětil jsem, dáme si sraz přímo ve sklepě, když už máte psát o vinařské architektuře.
Je to téměř pokaždé stejné, sklepy na Vrbici doslova berou dech skoro každému. A nejinak tomu bylo nyní; fotilo se vevnitř (dřevěné sudy; fascinace ušlechtilou černou plísní na stěnách jeskyňo-sklepní sluje) a zejména venku - patra a jednotná architektura vrbeckých nor vinařů jsou velmi fotogenickými.
Za pár týdnů poté zastavuji na dálniční benzince a dočepovat a mezi časopisy mě zaujal právě BEL´MONDO - nojo, to je on, nevyšlo to už? Vyšlo, a to prosincovém čísle, které bylo na stáncích snad už v polovině listopadu (divná časopisecká móda). K níže uvedenému obrázku článku je třeba říci, že úvod článku, v podstatě jeho hlavní část, mapuje vinařskou modernu a z mého pohledu malovýrobce doslova velkovýrobu (i když dotčení se budou ohrazovat) - píše zde o dvou popických stars - Gotberg a Sonberk.


Žádné komentáře:

Okomentovat