Prohledat tento blog

2014-03-03

WAW posedmé


Nějak mi to loni uniklo a tak mi nedá to tu nezmínit jednu věc i s několikaměsíčním zpožděním.
Pár let si píšu s jednou dámou, která nese jméno Julia Harding a za jménem si uvádí MW (Master of Wine, jeden z nejprestižnějších titulů v oblasti vzdělávání ve vinařství). Julia pracuje pro Jancis Robinson (www.jancisrobinson.com).
O čemže si to nejčastěji píšeme? Světe div se, o víně. Desítky, možná stovky mailů za uplynulých 7 let obsahovaly časté konzultace stran odrůd, produkce, sklepů z našich končin, ale i třeba sousedních regionů. Léta plynula, Stávek se asi osvědčoval, až byl jednou v letech 2011-2012 požádán o spolupráci na výpravné publikaci, resp. jejím sedmém, kompletně přepracovaném vydání: THE WORLD ATLAS OF WINE. Bylo mi věru ctí se svou kapkou se připojit do moře aktualizovaných informací ze světa vína a obdržet výtisk osobně věnovaný v dnešní době asi nejrespektovanější autorské dvojici píšící o víně, Jancis Robinson a Hugh Johnson.





















2 komentáře:

  1. a uz je CR venovana alespon dvoustranka? :)
    js

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak rychle věci nejdou....kupříkladu teprve po několika letech se mi podařilo devčatům podstrčit k přelíznutí lahvinku (díky, Helenko!), a docela nedávno bylo s povděkem přijato i mé pozvání na exkurzi po jihomoravských vinicích. Chce to čas, ale věřím že se to poddá....

      Vymazat