Prohledat tento blog

2011-12-08

Velikonoční kůzlata

Vánoce teprve klepou na dveře a já si říkám, proč by jen Vodafone nebo ký je to ďas se měl ohánět už teď Velikonocemi?
Naše kozenky pasouce se v Zázmoníkách
Prostě a jasně, zdá se mi, že letos o Vánocích jsou naše kozy ve vyšším stupni březosti a je evidentní, že na velikonoce budou jarní kůzlátka již v opravdu pěkné jateční velikosti, dosud mléko sajíce, tudíž z pekáče s masem křehkým, obzvláště velejemným. Moje žena kůzlečí připravuje právě jen tak obyčejně, bez marinád či jiných veletočů, bez koření, maso se jen lehce osolí. Jen tehdy vynikne křehkost jarního masa, jehož zdroj není stár více než několik měsíců, někdy i jen kolem půl tuctu týdnů.

Pro ty z vás, kteří od nás velikonoční čili jarní kozlíky odebírali, si dovolujeme sdělit, že již nyní zahajujeme příjem objednávek. A tak ti z vás, kdo jste se rozhodli okusit chuť sena z PodBočků, Lúček, Zázmoníků, Novosádů či Nosperků, které jsme prohnali přes útroby koz, zažít tu vůni bylinek, která se řine při pečení z trouby (a třeba při tom zapíjet červenisko z Bočků), můžete se ozvat už nyní. Zdá se, že v tuto zimu se kozenky začnou kotit ještě za mrazů.
Kontakt: tel. 775197443 (možno i sms)

Žádné komentáře:

Okomentovat