Prohledat tento blog

2015-08-05

Sobotní Festival autentických vín po stránce gastronomické

Kromě vín od desítky vinařů (a těch vín bude dozajista hodně přes stovku! takže taková malá výstavka!) bude mít sobotní 4. ročník Festivalu autentických vín na Moravě i svoji gastronomickou část, protože prostě dobré jídlo a dobré víno k sobě neodmyslitělně patří.
Páni řezníci připravili gril, z něhož se budete moci těšit na vepřovou krkovičku či kuřecí steak. Pro odlehčení či neutralizaci chuťových pohárků po mnoha desítkách vzorků bude na čepu i pivo.
Pod značkou Laskominy od Maryny pak budou moci náročnější z vás ochutnat dva druhy vepřového rillettes, jeden s bílým vínem a citronem a druhý s červeným a kořenovou zeleninou na domácím kváskovém chlebu, dále husí játrovou paštiku s meruňkovým želé na kváskovém chlebu, quiche s červenou řepou a kozím sýrem, quiche s liškami a kozím sýrem

či quiche s lososem a špenátem, připravena bude též focaccia s liškami nebo focaccia s rajčaty a rozmarýnem. Z dezertů vás překvapí makový dort s lemon curd, malinový koláč z mascarpone, čokoládový dort z ricotty s mořskou solí a meruňkový cheesecake.
Z echt faremních produktů zde pak najdete nejen k ochutnání, ale i k odnosu s sebou meruňkové chipsy, meruňkový džem, kompot ze zelených ořechů, žitný chléb s kozím tvarohem a rajčaty, kozí sýr, meruňkový džem s citronem a vínem, verjus a také sušená rajčata nakládané v extrapanenském oleji a třeba i něco dalšího. Na svlažení z nealko nápojů bude samozřejmě v neomezeném nožství kvalitní pitná pramenitá voda a pak také 2 studené čaje: z révového listí a macerát z plodů šípku.
Prostě to teď už vypadá, že to málem bude WINE and FOOD FESTIVAL :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat