Prohledat tento blog

2015-04-06

Jarní směsice: BD, biojabka, durman a muzika

Tak jsem v minulém týdnu navštívil jednoho našeho pražského odběratele, abychom prohodili pár slov o dalších našich vínech, která je možno dodat. Mám ve zvyku občas shlédnout, jedná-li se o místo, kde jsou naše vína dále prodávána, jak je o ně pečováno.
Špigle-Bočky a Coulée de Serrant, tak se to nějak sešlo...
Letmé nahlédnutí do temperované vitríny mne velmi uspokojilo. Podle personálu nešlo o nějaký úmysl, ale spíše o dílo náhody. To je dobře, takových náhod více.

Občas proběhnu nějaké obchodu s bioprdukty, abych byl v obraze jaké jsou trendy.
biojabka ze devět pětek
Biojablka za 90 kaček. A my s tím, když je větší úroda, krmíme kozy a králíky :-) Úkol pro podobnou budoucí situaci: zkusit si udělat taky trochu toho sajdru. Za chvíli to bude dělat kdekdo, tak abych byl v obraze...

Na podzim jsme vyčistili jednu louku od invaze durmanu. Je toho pěkná kopka, rozměrově asi tak 2x3 metry, metr pade na výšku. A je potřeba to spálit.

Durmanová hromada
Někteří asi už tuší co chci naznačit :-)

Z velikonočního odpoledne....právě byly položeny základy STAVEK´s BAND (zleva): Eliška S. (2005), flétna - Teodor S. (2009), kytara - Živa S. (2007), akordeon. A já jsem to celé dirigoval. No, musíme trénovat...

STAVEK´s BAND
Holky už znají noty a umí leccos zahrát, Teo kytaru dostal asi hodinu před pořízením fota, nicméně strunzvuky jej baví a v jeden moment se pustil do zběsilého duznění čerstvého dárku a řinul se z něj automatický text...prostě vypouštěl ústy co mu zrovna přišlo na jazyk....neskutečné, co udělá s malým děckem velikonoční atmosféra a krátká návštěva dětské Křížové cesty. Jeho hlavním tématem byly biblické výjevy z ukřižování Krista a jeho následné zmrtvýchvstání...promítal do automatického textu svůj pohled na tyto události....fakt jsem šel do kolen.

Velikonoční neděli jsme měli také nějakou sešlost, tak se i vína popilo - kromě růžového Hauswein a Mladého Bočku také Pálava z Lechovic, Karmazín z Boleradic, Hibernal z KH a jedno červené, bohužel neidentifikovatelné víno Leoše Horáka z Vrbice (na hrdle byla nálepka, že kdysi vyhrálo svou kategorii na Vinum Juvenale).

Žádné komentáře:

Okomentovat