Prohledat tento blog

2013-08-08

Otevřené sklepy II. - sobota

Jak již bylo uvedeno na jiném místě, v sobotu dopoledne se v rámci naší akce Otevřené sklepy vinařů-Autentistů uskuteční oblíbená Viniční potulka s průvodcem a komentářem. Vycházet se bude od parkoviště u koupaliště v Němčičkách a to v 10 hod. - na neomluvené opozdilce se nečeká, v případě meškání volejte číslo 775197443. Projdeme vinice staré i mladší a to v tratích Veselý a Bočky. Akce zabere asi 1,5-2 hodiny, dobrou obuv a něco na pití s sebou, jde se svižnou chůzí členitým terénem.
Odpoledne (od 14 hod.) pak u nás doma otevřeme dveře všem milovníkům autentických, hodnověrných vín. Nabízet budeme k okusu vína mladší, naleželá i archivní, degustovat bude možno po skleničce (ceny od 15 Kč) a nebo formou degustačních setů (standart se cca 3-5 vzorky za paušál přes rozšířenou verzi až pod GRAND TOUR, který bude obsahovat i gastronomickou vložku ve formě kozích klobásků, kozího sýra apod. (do vyčerpání již tak skrovných zásob).

Vzhledem k tomu, že mi již několik dní volají četní lidé s různými dotazy a dokonce se ohlásily dvě vícečetné skupinky, doporučuji mailem (richard@stawek.cz) či telefonicky (775197443) konzultovat optimální hodinu kdy přijít. Během degustačního odpoledne bude též možno zakoupit vybraná vína s sebou, případně se domluvit na tomto na nedělní dopoledne (9:00 až 11:00, nejlépe v sobotu sdělit kolik čeho a ráno bude vše připraveno).
Vrcholem autentického odpoledne bude pečínka/pajšl/šašlik/cokoli z mléčného kozlíka Honzíka. Kozlík je nevelký a masko lahodné, obzvláště k červenisku z Bočků. Proto doporučuji se poptat na rezervaci i v této věci.

Žádné komentáře:

Okomentovat