Prohledat tento blog

2013-03-02

Televizní noviny 2. 3. o Němčičkách - AKTUALIZACE

http://tn.nova.cz/zpravy/tv-archiv/televizni-noviny/televizni-noviny-br-tn-2-3.html

V čase 23:32 až 26:45 je to asi nejzajímavější z hlediska dění u nás na dědince. Jsem zvědavý, jestli se tento link objeví i v rubrice "O nás" na webu www.nemcicky.cz - výběr pro to, co se sem umístí, bývá totiž značně selektivní (mám s tím osobní zkušenost).
Celá věc blízce souvisí s článkem, který loni na mém blogu vzbudil největší rozruch a katapultoval jeho denní čtenost do vysokých trojciferných čísel. Věci byly tedy posunuty dále (i samy, bez dalších mých intervencí) a postupně se odkrývají souvislosti, o kterých neměli ani lehce zasvěcení nejmenší tušení.
Nezbývá než konstatovat, že spravedlnost snad dojde svého, ať už verdik státního zástupce či případně soudu, bude jakýkoli.
Jen bych opravil redaktorku, že ve zkratce P. S. není za prvním písmenem skryto křestní jméno Pavel, ale Petr. I když tato záměna kouzlem nechtěného sděluje cosi podstatného mezi řádky :-)
----------------------------------------------------------------
(doplnění ze 3. 3. 2013)
Včera večer a dnes během dnes jsem dostal množství SMS a mailů a zaznamenal spoustu reakcí z blízkého i vzdáleného okolí k tématu nyní již nejspíše nechvalně prosluslé bobové dráhy. Jednu z nich, protože je pojata šířeji, si dovolím zde doplnit k včerejšímu příspěvku - je od jednoho zemědělce z východočeského regionu, který se aktuálně potýká s mafiánsky připravovaným územním plánem:
"Dobrý den, vážený pane inženýre, včera jsem v TV zaznamenal problém pana starosty z Němčiček a vzpomněl jsem si na Vás s bobovou dráhou. Podle mne ideální stav, když někdo podvádí a krade, měl by jít sedět a tvrdě tam pracovat - nebudeš pracovat - nedostaneš najíst. Včera mi volali z kanceláře ombudsmana. Dal jsem tam podnět na přeložku silnice I/14, kterou místní vrchnost za politické pomoci statutárních zástupců města čtrnáct let umísťuje na mé pozemky. U soudu jsem v Brně prokázal, že není po mých nemovitostech v žádném územním plánu. Ombudsman sdělil, že to vypadá na zahájení vyšetřování. Co se týká územního plánu, utvořili jsme petiční výbor a tlačíme na obchvat našeho města jak na místní, krajské i ministerské úrovni. Za mé aktivity se mne rada města pokusila vyhodit ze zaměstnání, za to, že hájím svá práva! Protentokrát neuspěli, nicméně to proběhlo i zastupitelstvem - zastupitelé kupodivu protestovali. Hezká padesátá léta, podle pana starosty však ne, ani zkorumpované satelitní městečko přes mé pozemky také prý ne. Takovíto politici by měli končit jako starosta Němčiček. Začal jsem si více zajišťovat farmu po úředních cestách zaregistroval hospodářství, chlévy, pořídil pár zvířat. Spolupracuji s lidmi, kteří se mi snaží pomoci. Měl jsem trochu štěstí v neštěstí na spolupráci. Jsem nyní chráněn i petičním zákonem, což je také dobré. Těžko říci, co ustojím a co ne. Rozhodně katastrofální seznámení s tajným územním plánem jsem přežil. V podstatě to odnesl hlavní úředník územního plánu - neoznačil informaci jako důvěrnou. To je snad vše, co jsem Vám chtěl pro tuto chvíli sdělit. Budu uvažovat u návštěvě u Vás, pravděpodobně však až zaseji jařiny. Tady bývá v posledních letech na jaře sucho i šedesát dní.
S pozdravem JŠ
Docela síla, co říkáte? Je vidět, že padouši jsou všude a není radno jim ustupovat. Člověk by měl svobodně a se ctí hájit svá práva a zájmy a v případě potřrby i jiných.
Jsem rád, že první epizodu s podbočkovou epizodou jsem zrušením té části územního plánu u soudu ustál a vyhrál, je nicméně už nyní jisté, že spekulanti, co v místě skoupili pozemky a iniciovali změnu územního plánu, budou i v blízkém či vzdáleném budoucnu chtít ukojit své mamonářské choutky a uspokojit sociálně-inženýrské touhy takže není na místě se příliš uchlácholit.


Celá kauza dotačního podvodu okolo bobovky, ač proběhla regionálním tiskem či většími deníky a také televizemi s celostátní působností, pominula jeden poměrně zásadní, v jiných případech vždy připomínaný fakt a to politickou příslušnost hlavního aktéra, který nekomunikuje s médii a odkazuje na svého právníka. Jeho domovským přístavem je ODS, kde je předsedou oblastního sdružení na Břeclavsku a dřívějším kandidátem např. do krajských voleb či do Poslaneské sněmovny, takže žádný řadový člen. Je škoda, že kamarádi z jeho party jej již dříve nepřemluvili, aby vzal rozum do hrsti a přestal blbnout. Kdyby dostál všem svým závazkům a nesnažil se chyby hodit na nevinného důvěřivého naivku, nemuselo na něj být v průběhu tohoto týdne podáno jedním z věřitelů několikastránkové trestní oznámení s přílohami čítajícími asi půlmetrový štos dokumentů v šanonech. Prý pouze v kopiích, originály mají být kdesi pečlivě uschovány...Tuším, že toto už nebude práce diletantů a amatérů, ale pečlivě připravená ofenzíva...

4 komentáře:

  1. Že by " bez dalších mých intervencí,“ pane Stávek, jak píšete? Kauzu sleduji od Vašich prvních fotografických hádanek a článků kolem této kauzy. Zajímavé, že mezi řádky mi vychází, „ když o bobovce píšete, víte víc nebo umíte předvídat“……takže postava (třetí), jak bylo již uvedeno v jednom příspěvku „dva se hádají, třetí se směje?“ Nevím, jestli mi odpovíte, tak nahlas uvažuji: Proč jste koupil od rodinného příslušníka pozemek, na kterém již stála v té době bobovka v provozu, proč ne dřív? Proč jste ten stejný pozemek obratem ruky prodal firmě SPORTHAUS? Že by tohle nebyly levárny a mamonářské choutky, o které se opíráte ve výše uvedeném článku? Asi se občané nikdy nedozví, proč jste to udělal nebo že by (….ale to nepřipadá v úvahu,podle toho,jak se prezentujete: jakou finanční částku jste za tento pozemek obdržel?) a proč jste jako první avízoval stavební úřad (viz.tisíc a jedna korupce), až dlouho po zprovoznění dráhy? Že by to nebyl podraz?A jak asi dlouho bojujete s panem starostou, nestala se bobovka dobrým nástrojem Vašich sporů? Pravdivá by mohla být i druhá verze: Že by se obyvatelé Němčiček domnívali správně (viz příspěvek), že váš táta usiluje o převzetí bobovky pod TJ Sokol Němčičky,protože lyžařský vlek není tak atraktivní, což vyplynulo také z videa TV NOVA. Ale o tom na těchto stránkách není ani zmínka?Ještě poslední otázka,vy nemáte politickou příslušnost? CE

    OdpovědětVymazat
  2. Tajemný CE, škoda že se nepodepíšete - jak snadné je psát anonymně na neanonymní web, že? Ale k vašim závěrům a otazníkům: Od mého článku o zážitku na stavebním úřadě ve V.P. jsem do věci opravdu již nezasahoval. Pozemek v té době byl již prodaný, i když stále v mém vlastnictví. A proč vůbec tato intervence? Původní vlastník (a nejedná se o rodinného příslušníka - jde o již vzdálenou přízeň) se mi svěřil, že nedostává zaplacený smluvní nájem a přitom provozovatel zdá se že se nemá až tak zle - již dřív jsme se bavili o užívání a nebo prodeji jeho dvou pozemků po rodičích v Němčičkách a tak při diskuzi vyvstala i varianta odkupu. Šel jsem tedy do rizika, že kupuji nemovitost, která je zatížena nájemní smlouvou, jenž není plněna. Po nabytí vlastnictví jsem se písemně dotázal provozovatele bobové dráhy na tuto věc a bylo mi odpovězeno jednou holou větou, která nikterak nenaznačovala snahu o nalezení nějakého řešení. Ocitl jsem se v nepříjemné situaci a tak jsem nabídl jeden ze dvou zakoupených pozemků společnosti, které dluží Petr Slezák peníze za stavbu bobové dráhy s tím, že větší část pozemku, která není zatížena břemenem bobové dráhy, budu dále užívat (asi 90%). Je to vcelku jednoduché. Co se týče kupní ceny, kdo chce, má možnost si vše vyhledat na Katastrálním úřadě za poplatek 20 Kč za 1 stranu A4 neověřené kopie - tuto službu využívám celkem hojně v mnoha jiných rovinách - nabývací listiny jsou veřejně přístupné komukoli. Stavební úřad jsem avizoval, až jsem byl dotčený vlastník. V tu dobu také vyplývaly na povrch některé hanebnosti z průběhy realizace projektu, které byly naprosto neudržitelné. Můžete mi prosím osvětlit vaši domněnku o boji s panem starostou? To jsem nepochopil, bavme se prosím konkrétně a věcně. Co vím z debat s mým otcem, mohu vás ujistit, že vaše konstrukce ohledně převzetí bobové dráhy je naprosto lichá. Je to totiž poněkud naopak. Ale o tom se tu rozepíšu příště - snad to bude brzy. Do té doby se laskavě odtajněte, zdůvěryhodníte se.

    OdpovědětVymazat
  3. Jen aby jste nebyl souzený také vy za neustálé udávání pana Slezáka.
    Váš přítel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonyme (nevím jak vás jinak oslovit, když nemáte odvahu se představit). Z vašeho diskutování se vám nějak vytrácí podstata, a to je fakt, že starosta Slezák mi už 3 roky dluží pár miliónů (ke dnešku už více než 4), zbaběle se přede mnou celou dobu schovává a tento dluh odmítá řešit. Všude jenom, lže, na základě lživých tvrzení se odvolává u soudů a nebýt jeho kontaktů na vlivných postech, už by měl dávno smůlu. Vy si myslíte, že může být pravda, co opakovaně tvrdí v médiích o tom, že měl pro mne 3,6 miliónů připravených v bance a já si pro ně nepřišel? To bych musel být úplný cvok. Skoro před měsícem jsem vyzval písemně jeho právníka, ať mi toto tvrzení doloží - a samozřejmě nic. Tak kde je pravda. Ta se ale brzy ukáže, ale to už bude pověst vaší krásné vinařské obce hodně pošramocená. Škoda, můžete si za to sami, když je vás ještě tolik, co mu věříte a bojujete za něj. A další zhruba 3 milióny jsem nedostal zaplaceno za samotnou bobovou dráhu. Ty peníze byly, ale nějak zmizely. O tomhle dalším z mnoha podvodů pan starosta Slezák také moc dobře ví. To by ale už byla odpověď na dalších několik stránek. Na základě již podaných a dalších připravovaných trestních oznámení se snad již brzy vše prokáže a vy budete mít konečně jasno v tom, koho hájíte. Za vším stojí ale to základní: na stavbě bobové dráhy jsem odvedl dobrou práci, dodal jsem kvalitní zboží, podílel jsem se na financování (vše přesně podle smluv), ale zaplaceno jsem nedostal. Dnes už je jasné, že to byl již od počátku záměr a připravovaný podvod nejen starosty Slezáka, ale i několika dalších osob okolo něj.

      Vymazat