Prohledat tento blog

2012-12-21

Obrázky z cest....aneb zpět o sedm let

Již před časem jsem na svém původním blogu stawek.blog.cz a možná i tu uveřejňoval dávné zápisky z cest, vždy výroční aktuálně k danému datu. Dnes se přenesme na sklonek roku 2005, kdy jsem se po dva měsíce pohyboval pěšky, vzduchem i na koni v nezměrných končinách dálav jižní Ameriky a nabídnu vám ke shlédnutí pár snímků z dnů, které jsem tehdy prožíval na pomezí Chile a Argentiny.
Jedná se o snímky ze dnů 20. a 21. prosince, kdy jsme šlapali Valle de France a centrální Torres del Paine ve stejnojmenném národním parku na chilské straně.
O pár dní později, na Štědrý den, jsme si skutečně vyzdobili i jakousi terréní variaci vánočního stromečku, uvařili polní puding s posledními zásobami moravských domácích křížal (pít už nebylo co, všechno, i to nejtvrdší, padlo už dny předtím). Puding se díky absenci čerstvého mléka (kdosi měl sušené!) moc nepovedl, tak byl nakonec vypit. Ale k tomu a i ostatnímu třeba někdy příště. Pěknou podívanou u fotek.


Autor blogu kochající se. Foto A. Dzujková

Francouzské údolí, vstupní trasa do centra Torres del Paine. Foto L. Synak

Ráno jsme přivstali, ve 4 za tmy vyrazili a 2 hodiny potmě šlapali do kopců a skal za ranní světelnou scenérií. Foto RS

první paprsky při pohledu zpět do údolí. foto RS

centrální věže přijímají ranní slunce v plné kráse. Foto L. Synak

barvy byly různých odstínů, záleželo na místě odkud se člověk díval a samozřejmě na kvalitě filmu J. foto RS

někteří se tiše kochali, jiní z rozmyslem či zběsile mačkali spouště fotoaparátů. Přece jen, ranní Torresy, to se u snídaně nevidí každý den (a my tu skutečně posnídali, čaj byl v termoskách od večera, i něco malého k snědku). Foto RS

ledovcové jezírko dokresluje půvab scenérie. foto RS

A jedna skupinovka...(uz ani nevim kdo to fotil, mozna nejaky pocestny, mozna samospoust :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat