Prohledat tento blog

2012-05-21

Autentická fotogalerie

Práce je moc, ale nemá nohy tak neuteče. Tu s fotkami z loňského 28. 10. z Velkých Bílovic jsem našel konečně až teď, i když jsem byl na ni upozorňován několikrát. Inu, věci mají své priority...
Takže pojďme se obrazem i slovem podívat na onen říjnový podvečer.
Podpis první, začíná nejstarší, Jaroslav Osička, ten večer hostitel autentické bandy. A vlastně asi i ten produkčně největší z nás.
Následuje čejkovský štramák Petr Kočařík. Šak já su taky skoro čejkovják. Naši stařeček Bartoloměj Stávek, dej mu pámbu lehkú zem, se narodili v roku 1850. A říkávalo se v rodině, že ve školi seděli s nejakým Tomášem. On pak byl aji prezidentem.

Bóďa Trojak, básník, ten, který za to všechno může. Nebudeme tvrdit, že nejlepší vinař mezi básníky a nejlepší básník mezi vinaři. To přísluší jinému autoru....básniček
Zdeněk Vykoukal, vinař v Újezdě u Brna (vinice vlastní) a Hostěrádkách-Rešově (nákup hroznů). Umí zajímavé veltlíny a ryzlinky. Že by i slanost podloží kousek od Šaratice?


Petr Koráb, ten od starých vinic. Jo a v Boleradicích se dá dobře přespat v penzionu Starý vinohrad! (reklamní vsuvka, pardon).


Ota Ševčík, vinohradník a vinař v Bořeticích. Otu z těch pánů znám asi nejdéle. Dalo by se říct, že od děcka (vlastně já jsem mladší :-)


Prej to nejlepší na konec...no, vzhledem k tomu, že jsem se o času konání slavnostního aktu-paktu dozvěděl asi půl hodiny zpět od času pořízení tohoto snímku (při obírání posledního vinohradu), pracovní oděv je snad omluvou. Tak sorry za tu blúzu, příště se polepším. (Fotil Robert Osička)

Autentické zátiší. Lejstro už s podpisy.

A dohlížel na nás Sv. Rostislav, velkomoravský kníže a patron moravský

Opět na vratech teď už i s podpisy.


Sedm. (Fotil Robert Osička)

Žádné komentáře:

Okomentovat