Prohledat tento blog

2016-08-04

...a jak bude Autentikfest 2016 probíhat?

Milí čtenáři mého blogu, píši Vám ve věci množících se dotazů stran Autentikfestu - Festivalu autentických vín na Moravě, který již tradičně pořádá naše vinařské sdružení AUTENTISTA MORAVIA MAGNA.
Festival, který dříve probíhal formou otevřených sklepů u jednotlivých vinařů v několika vinařských obcích se loni přemněnil na událost, jež se odehrává v jeden den a na jednom místě. Po rozsáhlých úvahách a jsme s kolegy pro konání akce zvolili přívětivý sklepní areál Tihelňa v nedalekých Boleradicích, kde má jeden z nás své zázemí. Podle ohlasů návštěvníků, ale i pozvaných a účastnících se vinařů se zdá, že se jednalo o dobré rozhodnutí. Letos si to tedy v Boleradicích zopakujeme a to trochu ve větším stylu - kromě našich kolegů ze spolku Autentista Slovakia a několika dalších slovenkých vinařů budete moci ochutnat další autentická středoevropská vína, která vám budou osobně nalévat jejich tvůrci z Maďarska a Rakouska.
AUTENTIKFEST 2016 se odehraje v sobotu 13. srpna od 10 hod., končit s naléváním hostům bychom měli oficiálně desátou večerní - následovat bude spontánní neřízená zábava se zpěvy a vinaři.
Vzhledem k limitované velikosti areálu a našich organizačním možnostem jsme se letos rozhodli stanovit počet vstupenek, které půjdou do prodeje a to na 400. Předprodej za zvýhodněnou cenu (150 Kč) bude trvat do pátku 5.8. a máte možnost si je zajistit na tomto odkazu nebo e-mailem (vstupenky@autentikfest.cz) a nebo telefonicky (+420 606 770 858; +420 775 184 403. Zbudou-li nějaké volné vstupenky, bude možnost zakoupit na místě za cenu 200 Kč. V ceně vstupného je kvalitní sklenička, katalog festivalu, servis v areálu sklepů (voda, WC, vyplachovačky skleniček).  Cena vstupenky nezahrnuje ochutnávku vína - tu si budou návštěvníci kupovat u každého z vinařů zvlášť.
A co váš čeká? Vína bílá, červená, růžová, oranžová, ryšáky, sekty, šumivá, pet´naty, jistě nějaké to likérové, možná i pálenka a jiné… samozřejmě půjde o vína autentická, řemeslná, bio… Objeví se určitě i nějaké zajímavosti a překvapení.
Co se týče jídla, o kvalitní gastrodoprovod se postarají nejenom profesionálové. Pečivo, kotlíkový guláš a další delikatesy obstarají Laskominy od Maryny. O hlavní chody se budou starat kuchaři a číšníci z brněnské restaurace Kohout na víně. Tým z Němčiček bude přes poledne připravovat tradiční poctivé trdelníky. Na své si přijdou i milovníci kozích sýrů.
I o zábavu bude postaráno - jednak začneme slosováním cen v tombole (snad to nedopadne po formanovsku) mezi 19. a 20. hodinou. Výtěžek z tomboly, jejíž ceny budou jak hodnotné a seriózní, tak i vtipné až recesistické, půjde na profinancování letošní festival a na přípravy toho dalšího v roce 2017.
Jak to bude s ubytováním či dopravou? Mapka areálu i možnosti dostat se na místo najdete zde: http://autentikfest.cz/index.php/areal/
Seznam vinařů najdete zde
A zde partneři Autentikfestu: magazín WINE-Degustation, Biocont Laboratory, Vinařský fond, Gastroglass, Etiflex - tiskárna
Možnosti ubytování jsou k pokročilé době již velmi omezené - zkute třeba ještě nedaleké Ovčí terasy (www.beee.cz), případně další možnosti v Němčičkách (dá se případně dojít i pěšky - netrvá to déle jak hodinku), Bořeticích či V. Pavlovicích, případně Kurdějově:
Ubytování Němčičky TJ Sokol na koupališti a pod vlekem
http://www.sportnemcicky.cz/content/ubytov%C3%A1n%C3%AD
Ubytování Němčičky - Penzion Leona
http://www.ubytovanileona.cz/
Ubytování Němčičky - Penzion u Karla
http://www.penzionukarla.cz/
Ubytování Němčičky - K Babičce
http://kbabicce.cz/
Ubytování Němčičky apartmán Modré s nebe
http://www.apartmanznebe.cz/
Ubytování Němčičky - Slovácký dvůr
http://www.slovackysklep.cz/ubytovani-slovacky-dvur
Němčičky ubytování u vinaře Pavla Čermáka
http://www.modrehory.cz/vinar…/vinne-sklepy/vinartsvi-cermak
Kurdějov -Hotel
http://www.hotelkurdejov.cz/
Ubytování Bořetice
Hotel Kraví Hora http://www.kravihora.cz/,
penzion Mlýn s restauraci http://mlyn-boretice.com/
hotel Modré Hory http://www.hotelmodrehory.cz/
špičkové ubytování je ve Velkých Pavlovicích v Penzionu André s restaurací
http://www.slechtitelka.cz/ubytovani/pokoje-penzionu/
Na přívoz či odvoz lze využít Taxi služby z Velkých Pavlovic
http://www.tokrataxi.cz/
nebo Hustopečí
http://www.funtaxi.cz/
http://www.k-taxi.cz/

Těšíme se na shledanou v Boleradicích!

Žádné komentáře:

Okomentovat