Prohledat tento blog

2013-07-21

Ozval se Mike

Mike u nás strávil cca od půlky února do cca půlky dubna celkem 10 týdnů na zemědělské praxi - podílel se na rekonstrukci a opravách drátěnky a opěrné konstrukce ve vinicích, stahoval réví, vyvazoval tažně, pásl kozy, lahvoval víno, štípal dřevo a spoustu dalších aktivit.
Mike je z Texasu a jeho prapradědeček přisel do Spojených států severoamerických někdy v počátku 20. století z moravských Zádveřic (u Zlína). Mike pak studoval 2 roky češtinu na univerzitě v Austinu a pobyt ve vlasti jeho předků pak byl pro něj logickým vyústěním jedné jeho životní etapy.
Mike je spíše flegmatický typ, česky se mu mluvit moc nechtělo, když už jsme jej ale u skleničky vína přinutili, sice pomalu, ale velmi precizně a gramaticky správně skládal věty.
Před pár dny od něj došel milý mail, jsem si jistý, že mu nebude vadit, když jej tu nabídnu širokému čtenářstvu. Věřím, že Mike se tu v Němčičkách jednou opět zjeví.

Mike po uspěšné výstavbě suché zídky z místních viničních valounů ve vinici Veselý




Richard,

            I just want to say how much I enjoyed my time stayin with you and your family.  My time spent with all of you was the highlight of my time in Europe.  I learned so much and wish I coulc have stayed for so much longer.  You and your family have become very important to me in my life and I hope to go back to work with you again.  If there is a way we can keep in contact I would really enjoy that.  Also I wanted to know if there was a way that I can get some of your wines over here.  I would really enjoy sharing the experience that I had working with you to the people I care about through your wine because that is the best way I could imagine.  I do not know how it works trying t ship things to the US from the Czech Republic, but I can find a way to make it work.  I would like to get a couple of cases if possible, but anything would be great.  Please email me so we can make this work.  I wish I could have stayed longer than I was able to, and I hope to come back some time.  Tell Stanya, Ziva, Teo, and all of your family I said hello and thank you for an amazing and unforgettable experience while I was in Nemcicky.

                                                   Mike Bravenec

Žádné komentáře:

Okomentovat